Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonu Neden Bitirilmedi?

Gümüşhane 26 Dönem Milletvekili Feramuz Üstün’ün ’yoğun çalışma ve destekleriyle İlçemiz Kelkit Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak Eğitim veren Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi kız pansiyonu  yapımı için 5 Milyon TL eski para ile 5 trilyon lira ödenek çıkarılarak yapımına başlanan, 200 öğrenci kapasiteli Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonu aradan uzunca yıllar geçmesine rağmen bir türlü bitirilip hizmete sunulmadığını belirten vatandaşlar, gazetemiz, Gümüşhane ekspres’i arayarak tepkilerini dile getirmektedirler.

 

Bunun üzerine ilgilileri arayarak pansiyon neden açılmıyor diye sorduk. İlgililerin konuya ilişkin cevabı ise imalatlarının tamamlandığı, geçici kabul aşamasına geldiği bildirilmiştir.  İnşaat imalatlarının tamamlanmasını beklemeden gerekli ödeneğin bakanlıktan talep edildiği ve okul müdürlüğüne bu ödeneğin ulaştığı belirtilmiştir. Gerekli donanım ( Yatak , ranza, çalışma masaları , yemekhane malzemeleri  vb. )malzemeleri  için alım süreçlerinin tamamlanmasını  müteakip kısa bir süre içerisinde öğrencilerimizin  yeni pansiyon binası hizmete geçecektir.

Öğrencilerin mevcut Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız pansiyonunda herhangi bir eksikliği olmadan barınmaya devam ettiği, Yeni Pansiyon binasındaki hazırlıkların tamamlanmasını müteakip öğrencilerin taşınma işleminin gerçekleşeceği bildirilmiştir. Geçte olsa hizmete girecek olan pansiyona emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.