Ağrı’dan Köse’ye acı haber

Köse' de yaşayan 40 yıllık kamyon şoförü Aslan Tok, Ağrı’da kaldırımda beklediği sırada gerçekleşen trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Ağrı'da sürücüsü aşırı hız yapan bir otomobil, önce başka bir araca daha sonra traktöre ve yol kenarında bekleyenlere çarptı. 3 kişinin yaralandığı kazada bir kişi de hayatını kaybetti.

Feci kazada Gümüşhaneli hemşehrimiz Aslan Tok (60) hayatını kaybetti. Önceki gün memleketi Gümüşhane’nin Köse ilçesinden yola çıkarak Ağrı’daki bir şeker fabrikasının atıklarından yapılan hayvan yemi almak için yola koyulan Tok, Ağrı’daki fabrikada yükleme yapılması için aracını fabrikadaki sıraya bıraktıktan sonra kendisi de yolun kenarında beklemeye başladı. 

O sırada aşırı hızla gelen bir araç önce yoldaki başka bir araca, ardından da oradaki bir traktöre çarpıp savrulduktan sonra kaldırımda bekleyen Aslan Tok ve 3 kişiye çaprtı.

Yaklaşık 40 yıldır kamyon ve TIR şoförlüğü yapan, Türkiye'nin her tarafında giden, direksiyon sallamadığı yol kalmayan, İran ve Irak'a da seferler yapan ve bunca yıl boyunca hiç kaza yapmayan Tok, ağır yaralandığı kazanın ardından otomobildeki 3 kişiyle birlikte ambulanslarla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kamyonu doldurulduktan sonra tekrar Gümüşhane’ye geri dönecek olan 3 çocuk babası Tok, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İlerlemiş yaşına rağmen sıcak evinde oturmak varken helal lokma yemek için dağları kendine yastık eden Aslan Tok, 19 Aralık Pazar günü ( Dün ) ikindi namazına müteakip Köse ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.