AKGÜL ve PEKTAŞ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gücünü milletimizin iradesinden alan Cumhuriyet; milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir.

Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir inanç ve gayretle yürüme kararlılığı içerisindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne;  milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok sahip çıkmaktayız.
15 Temmuz gecesi hainlere karşı destan yazan milletimiz istiklal ve istikbalini bir kez daha güvence altına almıştır.

Bu şuurla, bizi millet yapan; bir harç gibi bir ve beraber tutan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe güvenle yürüyeceğiz.

Duygu birliğimizi her daim koruyacak; ülkemizi 2023, 2053, 2071 idealine ulaştırarak, daha güçlü, müreffeh ve istikrarlı bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakârlıkla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi hürmetle yâd ediyor, hemşehrilerimizin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

 

Hacı Osman AKGÜL                                                                       Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili                                                       Gümüşhane Milletvekili

                                                                                          TBMM Çevre Komisyonu Başkanı