Bahçelievler Sakinlerinden İlkokul Tepkisi

Kelkit’in en eski mahallesi durumundaki Bahçelievler'e  ilköğretim okulu yapılmamasına anlam veremeyen mahalle sakinleri hayli tepkililer.

Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçeye ilköğretim okulu yapımını planlanması sırasında yapmış olduğu hataların ceremesini Bahçelievler ve Ahmet Yasevi Mahallesinde ikamet eden ailelerin ilkokula giden çocukları çekiyor.

 

Mahallelerinden uzak ve heran Trafik kazasıyla karşı karşıya kalarak çevre yolunu geçip okullarına çocuklarını göndermek zorunda kalan velililer tedirgin ve ilgililerin duyarsızlığına anlam vermekte zorlanmaktadırlar. Ekonomik açıdan yetersiz olan aileler çoğunlukla çocuklarını evlerinden uzakta ki okullara yürüme götürüp, getirmek mecburiyetinde kalıyorlar, durumu iyi olan aileler ise kendi otoları ile çocuklarını okula götürmek mecburiyetinde olduklarından yakınmaktadırlar.

 

Mahallelerine okul yapılması konusunda bu güne kadar hiç bir girişimde bulunulmadığından yakınan vatandaşlar Bahçelievler ve Ahmet Yasevi Mahallesinin sahipsiz olduğunu öne sürüyorlar. Oysaki Bahçelievler mahallesinde okul yapımı için 4 bin metre kare arsa mevcuttur. Yetkilileri acilen Bahçelievler ve Ahmet Yasevi mahallesine ilkokul yapımı için çalışma başlatılmasını istemektedirler.

Konu hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz ilçe Milli eğitim müdürü İsmail Yücel ilköğretim okulu olarak kaymakam Nuri Okutan ortaokulunu değerlendirmeyi düşünüyoruz dedi.