Başbakan Yıldırım’dan havaalanı müjdesi


Başbakan Binali Yıldırım'ın Bayburt'ta duyurduğu Salyazı Havaalanının 2017 yılında inşaatı başlayacağı müjdesi Gümüşhane'de büyük yankı uyandırdı.

Yıllardan beri atıl durumda duran ve Başbakan Yıldırım'ın birinci ağızdan açıkladığı havaalanıyla ilgili gelişme şehirde heyecana sebep olurken Vali Okay Memiş ve Milletvekilleri Osman Akgül ile Cihan Pektaş bir toplantıda konuyu ele aldı.

Vali Memiş, Salyazı Havaalanı'nın Gümüşhane’ye çok büyük değer katacağını belriterek, "O havalimanına ulaşımı sağlayacak yolları da çok seri bir şekilde yaptığımızda bunun faydasını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise Başbakan Binali Yıldırım’ın Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapılacak olan Salyazı Havaalanı ile ilgili müjdesini “Çok onurlu bir gelişme oldu. Bu da bölgemize önemli pozitif bir katkı sağlayacak. Bugünden itibaren en azından moral açısından bugünden bir katkı sağlayacaktır” sözleriyle değerlendirdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise "Başbakanımız Bayburt’tan açıkladılar. Salyazı Havaalanımız programa girdi. 2017 yılında hızlı bir şekilde buranın inşaatını başlayacağız ve çok kısa bir sürede bitireceğiz" ifadelerini kullandı.