BAŞKAN AĞAÇ’TAN KAPALI BELEDİYELERE MÜJDELİ HABER

Gümüşhanemizde Belde belediyesiyken kapatılarak köy statüsüne döndürülen dört beldemiz var: Kelkit-Kaş, Köse-Salyazı, Torul-Altınpınar, Gümüşhane-Tekke.

Bu Beldelerimiz hizmet olarak Belediye dönemlerini çok arıyor. Özellikle Salyazı başta olmak üzere Kaş ve Altınpınar'da büyük su sıkıntısı var. İnsanlar doğru dürüst ve düzenli olarak içme suyuna bile ulaşamıyor. Örneğin susuzluktan insanların çeşme başlarında uzun kuyruklar oluşturduğu ve her an su kavgasının çıkma ihtimali yaşayan Salyazı için; Kaymakamlık çözüm önerisi olarak bir gün bir mahalleye ertesi gün diğer mahalleye su verilmesini önermiş.

Bu beldelerin Belediyesi, Sağlık Ocağı, postanesi vb. pek çok kurumu, kendi işlerini görecek kadar iş makinesi ve araç gereçleri vardı. Şimdi tüm bu imkânlardan mahrum durumdalar.

Halkımız AKP İktidarının aldığı keyfi kararla bu imkânlardan mahrum hale geldiğini unutmamalı ve demokratik yollarla, yani oyları ile sandıkta bunun hesabını siyaseten sormalıdır.

İnşallah; halkımızın onayı ve desteği ile ilk seçimlerde iş başına gelecek Millet İttifakı İktidarında; kapatılan tüm beldelerin kapatılma kararı ile ilgili yasayı iptal ederek (ki; bu konu CHP Parti Programında Halkımıza Taahhüdümüz olarak ilan edilmiştir) yeniden açacak ve tüm kapatılmış Belediyeleri yeniden işler hale getireceğiz.