Başkan Çimen'den Sözcü Gazetesine Tokat Gibi Cevap

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesinin “Gümüşhane’de AKP’li Belediye, 729 lüks konut yapmak için camiyi yıkma kararaı aldı” başlıklı manşet haberine kendi sosyal medya hesabından cevap verdi.

Başkan Çimen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,”Cami hassasiyetinizi Dünya gözüyle görmek ne güzel. “Çocuklar okuldan çıkıp camiye gidiyor!” Manşetleri atabilin diye güvenlik riski oluşturmayan daha güzel bir camii yapacağız merak etmeyin. Konutlar da 60 ay 0 faizle vatandaş için yapılıyor hasetinizden çatlayabilirsiniz” dedi.

Olayın içyüzü Başkan Çimen’in dediği gibi, evet cami yıkılacak fakat henüz yıkılmadı. Lakin 729 konut yapılan alana yeni bir cami inşa edilecek. Hem bu alana taşınan insanlara hizmet verecek hem de mahallenin yükünü kaldıracak büyüklükte yeni bir cami olacak. Sözcü gazetesi kimin sözcülüğünü yapıyor anlamış değiliz. Bugüne kadar camilere karşı olan Sözcü gazetesi şimdi sözüm ona camiye sahip çıkmaya çalışıyor. Gerçekten camiye Sözcü gazetesinin sahip çıkması büyük bir ironi olsa gerek .Başkan Çimen’in dediği gibi çatlayabilirler!...Bizce de Başkan Çimen Sözcüye net cevap vermiş oldu. Tabi ki anlayana!