Başkan Nas'dan Şefkat Eli

Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas Sokak hayvanları için yapılan barınakta incelemede bulundu.

 

Sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından etkilenmemesi ve daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan geçici barınağı gezen Başkan Nas,  barınak sorumlusu veteriner hekim Murat Sayman’dan bilgi aldı.

 

Barınaktaki hayvanları kendi elleriyle besleyen Başkan Nas, “barınağın eskiye nazaran daha iyi olduğunu, küçük dostlarımızın daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürdüğünü rahatlıkla söyleyebilirim, arkadaşlarım burada çok titiz davranıyorlar, ayrıca burada sevimli dostlarımız yaşlarına göre bölümlerde besleniyorlar. Belediye’nin bu projesiyle sokak hayvanlarına beş yıldızlı bir konfor sağlanmış oldu. Diğer taraftan vatandaşlara da yeni iş istihdamı sağlamış olduk” dedi.

 

 

Barınak sorumlusu veteriner hekim Murat Sayman ise  “Belediye Başkanımız Sayın Aziz Nas beyin talimatları doğrultusunda barınağı inşa etmiş olduk, buraya sokaktan getirilen hayvanların öncelikle gerekli aşılarını yapıyoruz, bununla birlikte hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlı su ile temizce yıkandıktan sonra yaşlarına

uygun olan diğer hayvanlarla temaslarına musade ediyoruz. Hayvan barınağının hizmete girmesi ile birlikte sokak hayvanları daha sağlıklı, daha hijyenik ve modern bir ortamda yaşamlarını sürdürüyorlar”diye konuştu.