BBP ilçe Başkanın Recai Demir Kelkit Fasulyesine sahip çıktı

Büyük birlik partisi Kelkit ilçe başkanı Recai Demir, Türkiye çapında ünlü olan Kelkit kuru fasulyenin içler acısı durumunu gündeme getirmek adına gazetemizle birlikte ilçede üretim yapan çiftçileri ziyaret etti.

 

Recai Demir, fasulye üreticisi çiftçinin derdini dinledikten sonra fasulye aracısı esnafı da ziyaret ederek fasulyenin elenerek 4 -5 sınıfa ayrıldıktan sonra 1 numara olan beyaz şeker fasulyeyi tüketiciye sunulduğunu ve böylelikle meşhur hale bizim ürünümüz gelmekte olduğunu savundu.

 

Başkan Demir, eleklerden geçerek kalite kalite ayrılan ürünlerimiz fiyat olarak ta ayrı ayrı değere satışa sunulduğunu ve kalite oranı düşük fasulyemizin çöpe atıldığına dikkat çekerek alıcıyıda uyarmayı ihmal etmiyor.

Demir, tüketiciye bir hususta da aydınlatmak gereği duyuyorum oda bizim şeker fasulye farklı bölgelerde üretilen fasulye ile karıştırılıp meşhur Kelkit’in şeker fasulyesi diye tüketiciye satılmaktalar, buda bizim ençok yakındığımız konuların başında gelmektedir. Diyor.

Başkan Demir, bu konuda yakındığı diğer bir hususta bu nimete sahip çıkmayan devleti yöneten duyarsız ve ilgisiz kalan yöneticilere var. Oysaki bizim yöneticilerimiz Meksika, Arjantin, Kırgızistan, gibi ülkelerden getirilerek kilosunu 3 -4 TL ye iç piyasada satılan tatsız ve çok geç pişen fasulyenin alıcı bulmasına karşın bizim Kelkit şeker dediğimiz fasulyemiz, alıcı bulamamasına çözüm üretmemelerinden yakınmaktadır. Kelkit kuru fasulyesi yetiştirme noktasında devletin daha çok teşvik edici olması gereklidir. kaldıki devlet Bu bölgede mantar su ürünleri v.s ürünler destek almaktadır, oysaki söz konusu ürünler ülke genelinde her iklimde rahatlıkla yetişmektedir, bizim Kelkit’imizin kuru fasulyesi ise sadece burada bizim iklimde yetişiyor. Diyerek Gümüşhane valimiz Sayın Okay Memiş, sayın ilçe kaymakamı Naif Yavuz ve diğer ilgilileri konuya sahip çıkmaya davet etmektedir. Demir köylüye hizmet etme noktasında seçilen il genel meclisi üyelerine de seslenerek köylünün derdi ile dertlenmeyerek kendi içlerinde güç kavasına tutuşmuşlar. Oysaki il özel idaresinden köylüye gönderilen tohum paralarının köylüye verilip verilmediğini denetleme yetenekleri dahi yoktur. Diyerek sözlerini bitirdi.