Bıçaklı Saldırı'da Hayatını Kayıp Eden Fidan Toprağa Verildi

Kelkit belediye başkanlığı personeli 3 kişinin evlerine gitmek üzere bindikleri belediye başkanlığına ait otomobil içerisinde henüz nedeni belli olmayan tartışma sonrası, mesai arkadaşı Salih Ö. Nün bıçaklı saldırısı sonrası bir kişi hayatını kayıp etti.
Yunus Emre Mahallesi sakinlerinden, İsmail Fidan’ın oğlu, Hasan Fidan’ın yeğeni, Pehlül Fidan’ın amcaoğlu,  Tunahan, Halil ve İsmail Fidan’ın babaları, Kelkit belediye personeli, Gümüşgöze beldesi doğumlu, Ali Rıza Fidan’ın cenazesi geçtiğimiz Çarşamba günü öğlen namazını müteakip küçük cami önünde yurt içi ve yurt dışından gelen, akraba, eş dost ve seveninin yoğun katılımı ile kılınacak cenaze namazı öncesi cami önünde sıraya dizilerek taziyeleri kabul eden merhum’un yakınları hayli üzgün ve ayakta durmakta güçlük çekmekteydi.
Merhum’un cenaze Namaz’ını ilçe müftüsü Selim Şahin kıldırdı ve cemaatten helallik istedi. Cenaze namazına başta Kelkit belediye başkanı Ünal Yılmaz olmak üzere, MHP ve CHP il yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanları, kurum amirleri, belediye çalışanları, merhum’un akrabaları, eş tost ve sayıları üç binlere ulaşan vatandaş katıldı. Sonrası, doğum yeri olan Gümüşgöze Beldesi’nde, aile kabristanlığında toprağa verilmek üzere yola çıkarılan merhumun naaş’ını belediye başkanı Ünal Yılmaz araca kadar vatandaşlarla birlikte taşıdı. Cenaze aracı yola çıktığında ise yüzlerce araç konvoy halinde takip etti.
Kabristan’a ulaşıldığında araçlarını yol kenarına sağlı sollu konvoy halinde park eden vatandaşlar, yüzlerce metre yol yürüyerek kabristana ulaştılar. Kabristana gelindiğinde, kabristan insan yoğunluğu ile doluydu. Defin sırasında çok sayıda imam hatip Kur'an ı Kerim Okudu ve merhumun ruhu için dualar etti. Gümüşhane Ekspres haber ailesi olarak bizde Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.