Bu Görüntüler Süleymaniye Mahallesine Yakışmadı

Gümüşhane merkez ilçemizin tarihi Mekânları’ndan olan Süleymaniye mahallemizin bozuk ve tarihi dokuya uygun olmayan yolları yıllardan beri kullanıla gelmişti. Bu kültür mirasımız olan bozuk yol ve güzergahı Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in sıkı takip ve girişimleri neticesinde temel tabakası, yarma-dolgu, kaldırım yapılması, doğal parke taşı ve kaplama yapım işi, Kültür ve Turizm bakanlığının katkılarıyla yapılmıştır.

Ayrıca çocuklarımız nefes alacakları bir yerleri olsun diye Gümüşhane çevre derneği (GÜÇED) tarafından hatıra ormanı yapılmıştır. Ancak gelin görün ki Gümüşhane belediyesi aynı duyarlılığı göstermiyor. Diyen mahalle sakini eski CHP merkez ilçe başkanı Rıdvan Eryılmaz, Söz konusu bölgede bulunan Süleymaniye Mezarlığımızın içerisine atılan içki şişeleri, rüzgarın getirdiği pet şişe ve tüm pislikler ortalıkta uzun zamandan beri durmaktadır, burayı temizleyen yok burada manzara akıllara ziyan durumdadır, maalesef. Uyuşturucusundan tutun, alkolikler e, hatta ahlaki zafiyet ine varıncaya dek, buraları istila etmiş durumdadır.

Defalarca yetkililere bir şekilde bilgi verildiği halde, hiçbir denetim ve kontrol yapılarak engellenmesi yoluna gidilmemiştir. Daha önceleri bu mevkide aynı durumlarla karşılaşılmış olup, istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması adına konuyla ilgili kurum ve birimlerin derhal önlem almasını, öncelikle mahalle sakinleri biz olmak üzere bütün Gümüşhane kamuoyu adına talep eder, gereğinin yapılmasını arz ederiz, demektedir.