Bu kurtları kim durduracak?

İlçemiz Kelkit’te karın yağmasıyla birlikte dağdaki kurtlar sürüler halinde ilçeye inerek sahipsiz başıboş sokakta dolaşan köpeklere saldırıp yiyorlar.

Sürüler halinde dolaşıp sahipsiz köpekleri parçalayarak yiyen kurtlar sokak köpeklerini yemekle yetinmeyen kurtlar bu günlerde işi daha da ileri götürerek vatandaşın bahçesine kadar girip sahipli ve çocukları gibi bakıp besleyip büyüttüğü köpeklerini yemeye başladılar.

Sözkonusu kurtlar adeta karın yağması ile birlikte şehrin  tüm hayvanları bizim menümüzdür, gözümüzün gördüğü tüm hayvanları yeriz diyormuşlar.

Kurtların kuralı şöyle dursun,  birde ilçenin siyasi kurtlarına bakalım.  bazı siyasileri ayrı tutuyorum ama öylesi varki dağdaki kurtlardan daha insafsız daha merhametsiz daha alçak ve daha küstahlar. Kurtlar gibi salyaları aka aka gözüne kestirdiği tüm doğrudan temin işleri kurduğu altyapı ağı ile elde ediyor. Sözkonusu siyasi kurtlar şehirde iş yapacaksanız, o işi biz yaparız, eğer “işi başkasına verilirse, siyasi gücümüzü kullanırız”.der hırlayarak baskı kurarlar.

Öyleki bu gözü dönmüş kudurmuş kurtlar ilk fırsat bulduklarında yiyecek oldukları bağlı oldukları kurumun başındaki sahipleridir.

Bu ilçenin kalkınması için il il dolaşıp adam adama markaj ile nüfusun artmasını sağlayan diğer siyasiler gibi biz gazetecilerde onlar kadar olmasa da üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz, siyaseti sopa olarak kullanıp. Kurumları baskı altına almaya çalışmanız doğru’ değildir. Kurum yöneticilerini hedef alarak aba altından sopa göstererek “ayağınızı denk alın”, ilçenin kasasından çıkacak para aslında ilçede kalmalıdır ilçe dışına taşınmamalıdır.

Öyle tehdit ile organize bir şekilde doğrudan temin işleri sadece takip edip alamazsınız sizlerin açık ihalelerde olmanızı da görmek istiyoruz.  Kurumlara yapılan işlerin memleketin ekonomisine can vermesi önemli. Ancak devletin yaptığı işlerde ve ihalelerde yalnız birilerinin azda olsa kazanması değil, ilçeye yatırım yapmış kişileride düşünmelisiniz.aksi taktirde bu vebal size yeterde artar.