Bu şehirde çok kirli ilişkiler ağı var ve bu ağ çok sağlam.

Bu şehirde çok kirli ilişkiler ağı var ve bu ağ çok sağlam.Kirli ve çirkin işler yapan birçok kişi birbirine sıkı sıkıya bağlı. Oyun sağlam kurgulanmış.

Şehrin sakinlerinin gözleri önünde (onlar bu şehirde yaşayıp dururken) her gün nice melanetler işleniyor, nice haksızlıklar yapılıyor ve kimsenin sesi çıkmıyor / çıkamıyor.

Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen oyunbozanlar ise bu ağ için ciddi tehdit oluşturmuyor.

Ara ara, hergün yapıp ettikleri melanetler bu oyunbozanlar tarafından açığa çıkarılıp toplumun önüne serilince hemen alarm veriyorlar.

Küçük menfaatler karşılığı satın alabildikleri sayıları yüzleri bulan zağar takımını sahneye sürüyorlar hemen.

Bu zağar takımı oyunbozanların paçasına yapışıp havlayıp gürültü çıkarırken oyunu kuran ve oynayan kirli ağın mensupları bu suni gürültüden faydalanıp toplumun önüne serilen pisliklerinin üzerini örtmek için güçlerini birleştirip hızlı hareket ediyorlar.

Biliyorlar ki, içlerinden bir yada birkaçının ipliği pazara çıkınca ve bu iplik çekilmeye başlanınca pis kokulu çorap sökülmeye başlayacak. Her biri tek tek açığa çıkacak.

Bu korku bu ağın en güçlü yanı. Birbirlerinden hazzetmeseler de bu korku birbirlerine sıkıca sarılmalarına neden oluyor.

Biliyorlar eğer anında etkin bir şekilde müdahale etmezlerse, ağın ilmekleri teker teker sökülecek ve sıra kendilerine gelecek.

Bu yüzden iğrenç zalim düzenleri tıkır tıkır işliyor. Her yerde varlar. Siyasette ticarette sporda hatta camide.

Kızmayın hemen ne dediğimin farkındayım. Farkında olduğum daha çok şey var amma; maalesef bu kablolar bu akımı kaldırmıyor.