Çakır, hocasından sonra büyüklerde ilk oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) 2019 faaliyet programında yer alan Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası milli takım seçmesi Kocaeli’de yapıldı. Şampiyonada sporcumuz Abdullah Çakır ikinci oldu.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yapılan 111 sporcu mücadele etti. Türkiye Atletizm Federasyonu, Dünya Dağ Koşusu Birliği (WMRA) ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yarışma yönetmeliğine uygun düzenlenen yarışmada sporcular 248 metreden 520 metre rakıma ulaşarak koşularını tamamladı.

"20 Yaş Altı Kadınlar", "20 Yaş Altı Erkekler", "Büyük Kadınlar" ve "Büyük Erkekler" kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonada TAF ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen parkurda "Büyük Erkekler" kategorisinde mücadele eden temsilcimiz Abdullah Çakır, 10 kilometrelik koşuyu 2.sırada bitirerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Daha önceden ilimizi temsil eden olimpiyat sporcumuz ve aynı zamanda atletizm antrenörümüz Ercan Muslu, birçok Türkiye şampiyonluklarından sonra sporcusu Abdullah Çakır da büyük erkekler kategorisinde hocasından sonra ilki gerçekleştirerek Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonasında Türkiye 2’ncisi oldu. 

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, antrenör ve sporcumuzu tebrik ederek, “Bu güzel başarılar bizi mutlu ediyor. Bizde ilimizi temsil eden sporcu sayısının artması için çaba gösteriyoruz” dedi.