CANIM OL ETWİNNİNG PROJESİ TAKDİR TOPLADI

Kan bağışının önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla, Türk Kızılay Gümüşhane Şube Başkanlığı ve İlçemiz Kelkit Cumhuriyet İlkokulu işbirliği ile Kan Bağışı kampanyası düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Gülhan  Meral in temsilciliğini yaptığı ETwinning Projesi kapsamında Kan bağışı kampanyasına Kelkit belediye başkan vekili Köksal Yiğit, belediye meclis üyesi İrşadi Bilgin, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel, Şube Müdürleri Özgür Yıldıray Meral, Nuri Oktay Öğrenci velileri ve mahalle sakinleri katıldı. 

Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde saat 09.30'da başlayıp 17.00'a kadar devam eden kanbağışı büyük  ilgi gördü. Öğrencilerin yaptığı etkinliklerin'de yer aldığı kampanyaya veli ve öğretmenler bağışçı olarak destek oldular.  Toplam 65 ünite kan alınarak Kelkit halkı 195 kişiye hayat olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

ETwinning Projesi kapsamında Kanbağışı temsilcisi okul öğretmenlerinden Gülhan  Meral’in Kan verebilecek herkesi kan vermeye davet ederek, kana kimin ne zaman ihtiyacı olacağı bilinmez. Kan vermek hayat kurtarır, insanlık görevidir. Fırsat buldukça kan vermek gerekir diyerek bağışçı hemşehrilerimize teşekkür etti.