Çevre katliamına son verin

Çimen Dağlarından doğup Yeşilırmak´a katılıp Karadeniz´e dökülen Kelkit Çayı, Kelkit belediyesi temizlik hizmetleri tarafından evsel atıkların yanı sıra gelişi güzel ilçeden topladığı çöpleri ve hastalık neticesinde ölen hayvan leşlerinin Kelkit çayı kenarına dökerek çevre katliamına sebebiyet vermektedirler.

Çevreye duyarsızlık’ mıdır? Taşıma maliyetlerinin artması’ mıdır? Yada dereler molozla doldurularak ortaya alanlar mı çıkarılmak isteniyor? Bilinmez ancak bilinçsiz vahşi depolama alanları geçmişte İstanbul Hekimbaşı ve Yakacık çöp döküm sahalarından farksızdır. Yukarda sözünü ettiğimiz döküm sahaları gaz sıkışması neticesinde yanarak patlamış ve çok sayıda insanın ölümüne sebebiyet vermişti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bölge civarında oturan bazı vatandaşlar dereye dökülen evsel atıkları yiyerek barınan kurtların çevreye saldıkları korku nedeniyle evlerimizin bahçesine karanlık kavuştuktan sonra çıkamıyoruz. Bu bölgede yaz, kış sürekli kurtlar dolaşmakta ve karanlık kavuştuktan sonra kurtların tehdidinden çocuklarımızı bakkala ekmek almaya gönderemiyoruz diyorlar.

Daha da önemlisi çocuklarımız eskiden burada dereye girip yüzer ve kırmızı benekli alabalık tutarlardı.  Şimdi ise çevre felaketi neticesinde buralarda balıktan eser kalmadı. Gelin bu çevreye verilen zarardan vazgeçin ve döktüğünüz çöp alanını ise havalandırın aksi takdirde içten içe yanarak çöpün patlaması kaçınılmaz olacaktır.

Diğer taraftan vatandaşlar madem dereye çöpü dökecektiniz neden milyonlarca lira verilerek modern çöp aktarma istasyonu yaptırıldı. Diyen vatandaşlar "Kirletilmiş bir dünya gelecek kuşaklara ihanet, insanlık adına cinayettir” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. Çöpler daha önceleri Belediye tarafından yaptırılan modern çöp aktarma istasyonuna buradan da Bayburt ilindeki çöp toplama merkezine belediye tarafından gönderiliyordu.