CHP’Lİ AĞAÇ EKONOMİK KRİZİN GELDİĞİ NOKTAYA DİKKAT ÇEKTİ:

“BİR GÜNDE 4 KİŞİ EKONOMİK KRİZLER NEDENİYLE YAŞAMINA SON VERDİ!”

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, ekonomik nedenlerden dolayı yaşamına son veren esnaf vatandaşlarla ilgili açıklama yaptı.

Son zamanlarda yaşanan intihar olaylarına yenileri eklendi. Son 2 gün içinde yaşamına son veren 7 kişiden 4’ünün ekonomik gerekçeler nedeniyle hayatına son verdi.

“AKP BU MİLLETİ ANTİDEPRESAN BAĞIMLISI YAPTI”

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç da yaşanan acı verici olaylarla ilgili, “AKP hükümeti milleti antidepresan bağımlısı yaptı. Yine bu hükümet döneminde intiharlar pik yaptı ve görüyoruz ki yaşamına son verenlerin en temel gerekçesi “ekonomi” oluyor. Hükümet yetkilileri çıkıp psikolojik nedenler diyor. Elbette psikolojik ancak o psikolojinin bozulması için de altta belli başlı sebepler olması gerekiyor. Bu aileden kaynaklı olabilir, şiddetle ilgili olabilir ve tabii yaşadığımız koşullar nedeniyle de ekonomik olabilir. Ve yaşamına son veren insanların geride bıraktığı notlar, eşine dostuna son zamanlarda yaptığı konuşmalar incelendikçe de kaynağın ekonomik olduğu görülüyor” dedi.

“HEM NİYET YOK HEM DE PARA!”

Başkan Ağaç konuşmasının devamında, “Bugün intihar eden 7 kişiden dördü esnaf. Pandemide 1.5 milyon esnafa toplam 3,7 milyar TL destek verilirken, sadece yandaş Kalyon İnşaat'a 9,5 milyar TL destek verildi. Tam kapanmayı beceremedikleri gibi vatandaşa tam desteği de beceremedi bu hükümet. Çünkü hem niyet yok hem de para!” ifadelerini kullandı.