CHP’Lİ AĞAÇ ESNAFLA BERABER DERTLENDİ

AĞAÇ: “DURUM İÇLER ACISI”

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, esnafın durumunu gözler önüne serdi. Ağaç, “Esnafın hali içler acısı” dedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve parti örgütü Salı pazarını gezerek nabız yokladı. Esnafla görüşen Ağaç, anlatılanları ve başından geçenleri şu sözlerle ifade etti:

“ESNAFIN ANLATTIKLARI İÇİMİ BURKTU”

“Bugün salı pazarını gezdik. Pazar esnafının durumu içler acısı. Haftada bir gün tezgahını açan bir esnaf kardeşimiz; günlük ancak 100 lira kazanabildiğini, bunun 15 lirasını da belediyeye işgaliye parası olarak verdiğini anlattı, içim burkuldu.”

“ESNAFA ZORLUK ÇIKARDILAR”

Esnafa verilen desteğin hikaye çıktığını dile getiren CHP’li Ağaç, pek çok esnafın 500 liralık kira yardımını bile alamadığını, 1000'er TL nakdi yardımın da çok az sayıda esnafa verildiğini vurguladı.

Ağaç, “Esnaf zaten devlet bankalarından kredi de çekemedi. ‘Neden?’ diye soracaksınız. Müracaat edenlere öyle zorluklar çıkardılar ki esnaf bu sefer özel bankalara yönelmek zorunda kaldı.” dedi.

“KARŞILIKSIZ GÜNAHLARINI BİLE VERMEZLER”

CHP’li Ağaç, “Krediyi alabilen esnaflar ise meşhur 5’li müteahhite, geçiş garantili geçilmeyen köprü ve tünellere, şehir hastane kiralarına, otobanlara verilen bir aylık ister geç ister geçme, ister hastaneye git ister gitme, geri ödemesi kadardır. Yoksa bunlar adama günahını bile vermezler.” sözleriyle esnafla yaşadığı bir diyalogu da bu şekilde paylaştı.