CHP’Lİ AĞAÇ: “TÜRKİYE, GENÇLERİN YURT DIŞINA KAÇMAK İSTEDİĞİ BİR ÜLKEYE DÖNÜŞTÜ”

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, AKP’li belediyeler aracılığıyla yurt dışına kaçırılan insanlarla ilgili açıklama yaptı.
Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya’ya gidenlerin Türkiye’ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan “insan kaçakçılığı” iddiası, diğer AKP’li belediyelere de sıçradı. Konuya ilişkin CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç da bir açıklama yaptı.
“İNSAN KAÇAKÇILIĞI”
CHP’li Ağaç, "Gidenlerin her biri memnun ki yerinden; pek çok seneler geçti, dönen yok seferinden. Ülkemizden; AKP'li Belediyelerce temin edilen Gri Passportlarla ve para karşılığı çalışan organize şirketlerce insan kaçakçılığı şeklinde Avrupa'ya gönderilen on binlerce genç geri dönmedi.” dedi.
“HAYALDİ GERÇEK OLDU”
TÜİK verilerine göre 2019 yılında, yalnızca 1 yıl içinde 330 bin 289 kişinin yurt dışına göç ettiğine de dikkat çeken CHP’li Ağaç, “Maalesef bu ülke; insanların ve özellikle gençlerin ilk fırsatta yurt dışına kaçmak istedikleri bir ülkeye dönüştü. Hayaldi, gerçek oldu.” ifadelerini kullandı.
“SON 10-15 YIL İNCELENMELİ”
CHP İl Başkanı Ağaç ayrıca, Gümüşhane’de de bu tür insan kaçakçılığı tarzında olayların bazı belde belediyelerinde yaşandığını öne sürdü. Ağaç, “Gümüşhane'mizde özellikle Belde Belediyelerimizden de yurt dışına insan kaçakçılığı tarzında, hatta bazı vatandaşların sırf işi kolaylaştırmak için belediye meclis üyesi seçtirildikten sonra gri pasaportla; aile oy desteği karşılığı veya parasal konular nedeniyle gönderildiğini ve gidenlerin daha sonra geri dönmediklerine dair iddialar duyduk. Gümüşgöze ve Deredolu Belde Belediyeleri başta olmak üzere tüm belediyeler; il mülki makamlarınca kamu desteği ve belediyeler aracılığı ile yapılan insan kaçakçılığı açısından ve özellikle de meclis üyelikleri başta olmak üzere son 10-15 yıl üzerinden incelenmelidirler” dedi.