Covid-19 tedbirleri denetimi gerçekleştirildi

Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın başkanlığında sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri denetimi gerçekleştirildi.

 

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” Sloganıyla yapılan Covit-19 salgınıyla mücadele alanında alınan tedbirlere uyumun en üst düzeyde tesiri amacıyla, sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulan kişilerin muafiyet gereklerine uygun hareket edip etmedikleri, sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde belirli saatler içerisinde faaliyette bulunması gereken işyerlerinde çalışma sürelerine riayet edilip edilmediği, bu işyerlerinde salgınla mücadele tedbirlerine uyulup uyulmadığı denetimi, ilçe Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Belediye Başkanı Aziz Nas'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Yapılan denetim faaliyetine kaymakamlık yazı işleri müdürü Ebubekir Çelik, Belediye komiseri Murat Çakmak ve bazı kurum amirleri katıldı. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında dükkanlarını açmasına izin verilen işyerleri denetlendi. Cadde boyunca açık olan esnaflarla da sohbet eden Kaymakam Aydın ve Belediye başkanı Nas, denetim faaliyetinin ardından yaptıkları açıklamada vakaların artma sürecinin yeniden oluştuğuna dikkat çekerek, “Dikkat etmemiz lazım. Aynı duyarlılıkla aynı hassasiyetle maske, mesafe ve temizlik kurallarımıza uyarsak inşallah en kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtuluruz” sözleriyle vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ettiler.