Cumhuriyet Mahallesi Cami Temelleri Atıldı

Kelkit ilçemiz cumhuriyet Mahallesi çataklar mevkinde hayırsever vatandaşlar tarafından yapımını üstlendiği Cami temel atma töreni gerçekleştirildi.

 Hazineye ait 2.000 metrekare arsa üzerine inşa edilen cami’de 200 kişi birlikte ibadetlerini yapabilecek. Ayrıca hemen cami havlusu içerisinde yas evi ve şadırvanlar mevcut olacaktır.

 

Cami Temel atma töreni öncesi kurban kesimi gerçekleştirildi ve ilçe müftüsü Selim Şahin’in duaları ile birlikte Cami’nin temellerine beton bırakıldı. Temel atma törenine Kelkit belediye başkanı Aziz Nas, Ak parti ilçe başkanı Sadi Tüysüz il genel meclisi başkan vekili Reşat Çalışkan, İlçe Müftüsü Selim Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Aziz Nas, Bu bölgede, Gerekli Alt Yapı, Üst yapı ve Yeşil alan gibi çevre düzenlemeleri konusundaki eksikliklerin belediye olarak giderilmesi gerekiyor. Bugün temellerini burada attığımız Cami’mizin de burada yapılıyor olması bir eksiğinde giderilmesi anlamına gelmektedir.

Cami’mizin yapımına vesile olan yapılmasını sağlayan, inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. gerçi“Bizim teşekkürümüz belki kifayetsizdir ama onun esas ödülünü Cenab-ı Allah (C.C) zaten verecektir ifadesinde bulundu.