DEREDOLU BELDESİNDE KENE AVI İÇİN BEÇ TAVUĞU DAĞITILDI

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında Deredolu’da 30 kişiye 60 beç tavuğu dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve milli Parklar Genel Müdürlüğü'nü hemşehrimiz Nurettin Taş'ın yaptıgı 12 nci bölge müdürlüğü Gümüşhane Şubesi görevlileri tarafından KKKA hastalığına neden olan. Kenelere karşı dağıtılan tavukların dağıtımı sırasında ilçe kaymakamı Naif Yavuz ilçe genelinde 250 peç tavuk dağıtılacak burada beldemize 30 çift peç tavuğu dağıtmış bulunuyoruz dedi.

 

12 bölge müdürü Mustafa Bulut ise gazetemiz Gümüşhane ekspres’e yaptığıAçıklamada, beç tavuklarının bir günde 40-50 gramdan 400 grama kadar kene topladığın tespit edildiğini belirtilerek, "Beç tavuklarının, 2 kilometre kadar çevrede gezerek kene ile mücadele etmesi, kümeslerine herhangi bir tehlike htikleri anda çığlık atarak haber vermeleri, su ihtiyaçlarının az olması önemli özelliklerindendir. Beldemiz Deredolu Belediye Başkanı Ahmet Genel’in isteği üzerine tahsisi yapılan 60 adet beç tavuğu, Deredolu’da bir dişi bir erkek olmak üzere 30 Çift olarak halkımıza bedelsiz olarak teslim edilmiştir. Dedi.

 

Programa ilçe kaymakamı Naif Yavuz, ilçe belediye başkanı Ünsal Yılmaz, Ak parti ilçe teşkilat Başkanı Yusuf Aydın, 12 bölge müdürü Mustafa Bulut, Kelkit garnizon komutanı üsteğmen Metehan Somunsu, ilçe emniyet müdürü Servet Atan, Deredolu Belediye Başkanı Ahmet Genel, il Genel meclis üyeleri Ahmet Güler, Mustafa Pala ve vatandaşlar katıldı.