Düğün Salonu Pelet Fabrikası Oldu

Son yıllarda artan kömür fiyatlarına alternatif olan odun talaşı, Kelkit’te girişimci Bünyamin Şimşek’e pelet fabrikası kurdurdu.

 

Birçok konuda ilklere imza atan iş insanı Bünyamin Şimşek,yıllardr düğün salonu olarak hizmet veren binayı  pelet fabrikasına dönüştürerek  biyoyakıt elde etmeye başladı. 

 

Şimşek, “çam ağaçlarından geri kalan  atıkların  ekonomiye kazandırılmasında öncülük ederek  çok sayıda işletmenin  hızar tozu ve  kesilen ağaçların  atıklarına talip olduk. Kesinlikle bu atıklar  ziyan edilmesin  ağaç dalı ve budaklarının ekonomiye kazandırmak için  yola çıkarak pelet fabrikasını kurduk.

 

Buradan ilçedeki atölye sahiplerine seslenmek istiyorum işlemiş olduğunuz kereste den arta kalan atıkları bize verin ekonomiye kazandıralım hem de geri dönüşüme katkı sağlamış olalım"dedi.

 

Biyoyakıtın bölgeye de çok büyük kazançları olacağını dile getiren Şimşek, “Birkaç yıl önce ben orman ihaleleri, çam ihaleleri aldığım zaman orman kesimlerinde şunu gördüm, kesmiş olduğumuz çam ağaçlarının dalı ve budağı ormanlarda kalarak  yok oluyor. Ben  bunları üretime nasıl kazandırırız diye düşündüm.  Bunun sonucuda pelet fabrikasını hizmete soktum.  Ormanlarda kalan artıkları bundan sonra toplayıp araçlarıyla getirip, belirli bir ücret karşılığında bize verebilirler” dedi.