Eğitime kapanan köy yolları engel oldu

Geçtiğimiz günlerde il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan çok sayıda köy yolu ulaşıma açıldı.


Gümüşhane’de gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanmış ve yağışın durmasıyla birlikte İl Özel İdaresine bağlı ekipler geceli gündüzlü olarak köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara başlamıştı.


Önceliği köylere ulaşımı sağlayan ana yollara ve taşımalı eğitim sistemine tabi öğrencilerin bulunduğu köylere veren İl Özel İdaresi ekipleri, 24 saatlik çalışmayla kapalı köy yollarının yüzde 90’ına ulaşımı sağlamıştı. Ağır şartlar altında aşırı soğuk ve tipiyle mücadele eden ekipler çalışmalarını sürdürürken ilçemiz Kelkit’te Özel İdare olarak bir varlık gösterememiştir.

 

Kar yağışının 10 santim olduğu köy yollarının ulaşıma açılması ve taşımalı eğitimdeki öğrencilerin okullara gidebilmesi için gereken hassasiyet gösterilmemiştir. Gece gündüz demeden çalışma yapan müdürlüğün Salördek Köyü’nden Öbektaş beldesi gibi yakın bir mesafeye dahi öğrencinin taşınılmaması manidar karşılanırken bezendi köyü gibi uzak köy yollarının açılmasında nasıl başarı göstereceği vatandaşlar arasında tartışma konusu oldu.