Faruk Özdemir’in referandum öngörüsü tam isabet

Kelkitli seçmen "Referandum’da % 84 evet diyecektir” diyerek dikkatleri üzerine çeken Faruk Özdemir’ isimli vatandaş sonuçu tam isabet öngörüde bulunan kişi oldu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin içinde olduğu 18 maddelik anayasa değişikliği için Türkiye Nisan 16 da tarihinin en önemli kararlarından birini vermek üzere referanduma gitti.Referandum öncesinde ilçemiz Kelkit de Gümüşhane Ekspres Gazetesi yaptığı bire bir anket çalışması neticesinde ilçe halkının % 84 oranında evet oyu kullanacağını tek bileni Özdemir, Sonuçun yapılacak iyi bir kampanya ile % 86 'lara doğru taşınacağını düşünüyordum. Hatta % 86 üzerindeki bir oran bile benim için sürpriz olmazdı dedi.

Vatandaş Özdemir, AK Parti ve MHP ülkenin bekasını, dış tehdidi, istikrarı ve hızlı karar alma mekanizmasını anlatmayı farklı bir dille sürdürmüş olsaydı oran tahminimin üzerinde olacaktı. Ayrıca, Türkiye üzerinde oynanan oyunları, istikrarsızlığın bu ülkede nelere mal olduğunu anlatarak seçmeni etkin bir şekilde bilgilendirseydiler sonuç düşünülenin üzerinde olacağı mümkündü dedi.