Fransa’daki Yangın Ateşi Gümüşhane’ye Düştü

Fransa’nın Mulhouse kentinde bir sosyal konutta çıkan yangında Gümüşhaneli Ertunç ailesinin 9 yaşındaki kızları Senem Ertunç da hayatını kaybetti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yangın ile lgili olarak yaptığı açıklamada, “Fransa’daki yangın olayını takip için görevli gönderdik” dedi.

Çavuşoğlu, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa’ya yolladık” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Fransa’nın Mulhouse kentinde bir sosyal konutta çıkan yangın sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Fransa’nın Mulhouse kentinde çıkan yangında maalesef, 3’ü Türk vatandaşımız 5 kişi hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Gümüşhaneli Ertunç ailemizin 9 yaşındaki kızları Senem ve Kahramanmaraşlı Aksu ailemizin yavruları 6 yaşındaki Damla ve 8 yaşındaki Emin’i kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Helikopterle Metz kentine sevk edilen yaralılara Rabbimden acil şifalar diliyorum. Sosyal konutun bodrum katında başlayan yangının sebebi henüz bilinmemekle birlikte Savcılık soruşturması yürütülüyor. Kriz masası oluşturuldu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa’ya yolladık. Allah yavrularımızın ailelerine, yakınlarına sabırlar versin.”