GAZZE’YE DERMAN OL

 

Yetim, Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı (YETİMLER VAKFI), “Gazze’ye Derman Ol” sloganıyla Filistinli Müslümanlar için acil yardım çağrısında bulundu.

Ramazan ayının son günlerinde işgalci terör şebekesinin Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar yine insanlığın vicdanını yaraladı. Bu anlamda ülkemizin her köşesinde bu saldırılara tepki gösterilirken, Yetimler Vakfı da Filistinli Müslümanlar için acil yardım çağrısında bulundu. Konu hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Gümüşhane İl temsilcisi Ömer Arslan şu ifadeleri kullandı:

“Filisitin’de işlenen cürüm ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar yine vicdanlarımızı yaralamış ve Filistinli kardeşlerimize yardım elimizi uzatmamız gerektiğini bir kez daha bizlere gösterdi. Çok şükür insanımız söz konusu Mescid-i Aksa olunca, hassasiyetini ortaya koyuyor ve Kudüs davasına sahip çıkıyor. Yetimler Vakfı olarak da bizler Filistinli kardeşlerimiz için acil yardım çağrısında bulunuyoruz.” Arslan açıklamasının devamında:

“Filistin’de yıllardır uygulanan bir ambargo var. Ve bu ambargo oradaki Müslümanların sıkıntılarını katmerleştiriyor. Ambargo Filistin’i birçok alanda etkilediği gibi sağlık alanında da etkilemiş ve sağlık sistemi yerle bir edilmek isteniyor. Sağlık alanında yaşanan bu eksiklikler, insanların, çocukların ölümüne sebebiyet veriyor. Yani insanları bir anlamda biraz da öldüren imkânsızlıklar oluyor. Yetimler Vakfı olarak da bizler, kardeşlerimiz imkânsızlıklardan ölmesinler diye, her kese “Gazze’ye Derman Ol” çağrısında bulunuyoruz.

Bu çalışmamızla, toplanan bağışlar ile Filistinli kardeşlerimizin ilaç, tıbbi malzeme ve ambulans ihtiyaçları giderilecek. Bu anlamda başta iş insanlarımızı ve tüm hemşerilerimi Gazze’ye derman olmaya davet ediyorum. Yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız 0535 545 0629nolu numaradan bize ulaşabilirler.