Gönüllerin muhtarına berat

Cumhuriyet Mahallesi’nin sevilen Muhtarı Uğur Çakıcı, yaklaşık bir yıl önce Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılmış ve mülki amir tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

 

 

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ve sonunda berat etiği avukatı aracılığı ile duyurulan gönüllerin Muhtarı Çakıcı, “ben masumdum masum olduğum yargı tarafından da tescillenmiş oldu” dedi.

 

 

Konuyla ilgili Av. Kerim Özel, tarafından yapılan açıklamada “muhtarlık vazifesi yapan müvekkilim Uğur Çakıcı, henüz soruşturması tamamlanmadan idari mülki amirince geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştır.

 İdari kararın “Masumiyet Karinesine” aykırılığı defalarca mülki amire iletilmiş olsa da o aşamada böylesi evrensel bir ilke hiçe sayılmıştır. Müvekkilim, gerçekleşen yargılama sonucunda vermiş olduğumuz hukuki mücadeleler neticesinde Beraat etmiştir.

Ülkemizde ve dünya üzerinde kabul gören bu ilkenin hiçe sayılarak sadece amir kanaati ile karar alınmasına karşı verdiğimiz hukuk mücadelesini kazanmış bulunmaktayız. Bu bağlamda müvekkilimin en kısa zamanda tekrar vazifesine döneceğini umuyor ve kendisine başarılar diliyorum “dedi.