GÜ'de seçimler belirsizliğini koruyor

26-28 Temmuz tarihleri arasında yapılması gerekirken ancak Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi nedeniyle 17 üniversite ile birlikte ertelenen seçimlerin ne zaman yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

10 EYLÜL’DE SONA ERİYOR

2008’de kurucu rektör olarak göreve gelen Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın resmî görevi ise 10 Eylül 2016’da doluyor. İki dönem görev yaptığı için tekrar görev alamayan Günaydın’ın resmî görev süresinin dolmasına rağmen rektörlük atamasının yapılmaması nedeniyle yeni atamaya kadar görevinin başında olacağı öğrenildi.

BAYRAM SONRASI BEKLENİYOR

Gümüşhane Üniversitesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi başta olmak üzere 17 üniversitenin rektörlük seçimlerinin henüz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının gündeminde olmadığı ileri sürüldü. Ancak Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında rektörlük seçim takviminin belirlenerek açıklanması bekleniyor.

ADAYLAR KİMDİ?

Gümüşhane Üniversitesi rektör adaylığı için adaylığını resmî olarak açıklayan isimler ise şöyleydi: Prof. Dr. Necmettin Alkan, Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Prof. Dr. Erkol Demirci, Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Mustafa Şengül, Prof. Dr. Osman Köse