Gümüşgöze de dereler ıslah edilecek

Gümüşgöze beldesinde halk sağlığını tehdit eden derelerin ıslah edilmesine yönelik hazırlanan projelerde ihale sürecine başlandı. Gümüşgöze dere ıslah çalışmaları projesinin ihalesi 22-09-2016 Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

 DSİ Gümüşhane Müdürlüğü yetkilileri gazetemiz Gümüşhane ekspres’e çalışmalarını değerlendirdi. DSİ Gümüşhane Müdürlüğü tarafından, Gümüşgöze belde merkezindeki taşkın koruma kanallarının ıslahına yönelik proje hazırlandı. Üzerinde 2 adet köprünün yer alacağı proje ile yaklaşık 2 kilometreye yakın bir ıslah çalışması gerçekleştirilecek. Eylül ayında ihalesi yapılıp, sonrasında da yer teslimi gerçekleştirilecek çalışmalar Çok kısa sürede tamamlanacak.

Gümüşgöze halkı projenin hayata geçirilecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtip, Göztepe mahallesi su deposundan başlayıp belde sonuna kadar devam edecek olan islah çalışması sonrası inşaAllah İslah edilen dere kenarlarına bisiklet yolu park ve çevre düzenlemesi ile beldenin ' çehresi değişecek ve yaşanabilir bir belde olur diye temenni edilmektedir.