Gümüşhane’de üçüncü arıcılık kursu açıldı

Gümüşhane'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında ikincisi geçtiğimiz günlerde tamamlanan arıcılık kursunun üçüncüsü de başladı.

Arıcıların yoğun isteği üzerine üçüncüsü açılan ve 72 saat sürecek olan kurs, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenleniyor. 15 Mayıs'ta başlayan ve 26 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek kursun sonunda katılımcılara belge verilecek.

Toplam 35 kursiyerin katıldığı arıcılık kursu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim İbrahim Akar tarafından hafta içi 15.15 ila 21.15 saatleri arasında veriliyor.

Kursta arıcılara arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolisi, arı sütü ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı ve arı hastalık ve zararlıları gibi konular anlatılıyor.

Kursiyerlere uygulamalı eğitimin de verileceği kursta, başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Arı Yetiştiriciliği Belgesi" verilecek