Gümüşhane Devlet Hastanesinde Koronavirüs Tatbikatı

Gümüşhane Devlet Hastanesinde koronavirüs için bir tatbikat yapıldı, bu tatbikat üzerine asılsız haberler vatandaşda korkuya sebeb oldu.

Tüm dünyada etkisini gösteren ve göstermeye devam eden  ve insanları korkutan Koronavirüs Hastalığı sebebiyle  Gümüşhane'de yapılan tatbikat sosyal medyada gerçekmişcesine etkisini gösterince vatandaşta paniğe sebeb  oldu.


Gümüşhane Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan bir koronavirüsü tatbikatı gerçekleştirildi.Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ertuğrul Kaya  ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı  Uzman doktor  Rukiyye Bulut kontrolünde doğabilecek bir salgın hastalığı olan koronavirüse karşı hastane personelini bilinçlendirmek ve eğitmek amacıyla tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikata Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün babası hasta rolüne bürünerek   Umre'den yeni geldiğini öksürük ve yüksek ateş şikayetleri olduğunu dile getirdi. 
Bu şikayetler çevçevesinde görevli personeller Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu algoritmaya göre hareket edilerek tatbikat  başarı ile sonlandırıldı.