GÜMÜŞHANE KONFEDERASYONU (GÜMKON) KURULUYOR

Gümüşhaneliler, Türkiye genelinde neredeyse 81 ile yayılmış olması dolayısıyla her ilde dernekleşmiş ve Bu derneklerin yoğun olarak bulunduğu illerde ise 2000’li yıllardan itibaren federasyonlaşmıştır.

Bunların başlıcaları olan Dört Federasyon İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Samsun Dernekler federasyonlarıdır. Kurulduğu günden bugüne birçok önemli konuda Gümüşhane ve hemşerileri çalışmalar yapan bu dört federasyon, yaklaşık 1,5 yıldır konfederasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu konuda bir açıklama yapan İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Vahit Olgun “Yaklaşık olarak 1,5 yıldır Konfederasyon hazırlıklarımız devam ediyor. Konfederasyonumuzun tüzüğünde olması gereken amaç ve faaliyetlerle ilgili Ankara Federasyon Başkanımız Sn. Hamdi Aslan, Kocaeli Federasyon Başkanımız Sn. Süleyman Olgun ile Samsun Federasyon Başkanımız Sn. Op. Dr. Mustafa Seven ile birçok defa fikir alışverişinde bulunduk. Covid-19 sürecinin başlamasıyla bir süre ara verdiğimiz toplantı ve istişaremizi Ramazan ayı içerisinde zoom uygulaması üzerinden online olarak devam ettik. En son toplantımızı geçen hafta yine online olarak gerçekleştirdik. Federasyon başkanlarımızla birçok konuda fikir birliğine vardık. Kalan maddelerinde son halini vererek en geç Temmuz ayının ilk haftasında gerekli müracaatlar yapılmış olacaktır. Kuruluş aşamasının ardından Türkiye genelinde bulunan diğer illerimizde federasyonlarımız kuruldukça birlikte olmaya ve güç birliğine devam edeceğiz. Amacımız tek güç olarak hemşerilerimize, Gümüşhanemiz başta olmak üzere ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmaktır. Başta federasyon başkanlarımız, Sn. Hamdi Aslan, Sn. Süleyman Olgun ve Sn. Op. Dr. Mustafa Seven olmak üzere, katkı sağlayan tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.