Gümüşhane Milletvekillerinden Anneler Günü Mesajı

Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Anneler, aile hayatının birleştirici unsuru; sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakârlık gibi yüce hasletlerin sembolüdür: Bizi biz yapan değerlerin hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Onların değerini kaybetmeden zamanında bilmek, başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için önemli bir görevdir.

Evlatlarını sabırlı, şefkatli, adaletli ve merhametli gönül tezgâhlarında ilmek ilmek dokuyan, hayata hazırlayan anneler; geleneksel kültür değerlerinin ve ortak geçmişin kuşaktan kuşağa aktarılmasında da hayati bir rol oynamaktadırlar.

İnancımız gereği; annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerindendir. Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" Hadis-i Şerifi ile payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, çocuklarına yol gösteren, onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakları asla ödenmez.

Bu duygu ve düşüncelerle; ömürlerini ailelerine vakfeden, her zaman hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyor; ebediyete irtihal etmiş bütün annelerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

 

 

Hacı Osman AKGÜL                                Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili                       Gümüşhane Milletvekili