İlçe Özel İdareleri Kaldırılıyor mu?

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu imzasıyla meclis üyelerine dağıtılan ve Gümüşhane İl Özel İdaresi internet sitesinde de duyurulan 2021 Aralık ayının 06.12.2021 tarihli birleşim gündeminde yer alan “Gümüşhane İlimize bağlı ilçe Özel idare Müdürlüklerinin kaldırılması hakkında bazı il Genel Meclis Üyelerince verilen önergenin görüşülmesi ilçe kamuoyunda gündem konusu oldu.

 

Bazı İlçelerden seçilen il genel meclis üyeleri tarafından İl Genel Meclisi Başkanlığı’na verilen “ ilçe Özel idare Müdürlüklerinin kaldırılması” hakkındaki önerge gündeme alınıp 06.12.2021Pazartesi günkü birleşimde görüşüldü ve yapılan görüşme sonunda konu komisyona havale edildi.

Konuyla ilgili Kelkit’ten seçilen il genel meclis üyeleri Sami Tuncay, Coşkun Korkmaz ve Reşat Çalışkan, Gazetemiz Gümüşhane Ekspres Genel yayın yönetmeni Nihat Zeyrek’e, değerlendirmede bulundular. "Meclis üyeleri İlçeler, kendilerinde var olan kamu kurumları zenginliği ile hayatlarını devam ettirirler.  Özel İdare gibi önemli kurumu ilçeden kaldırılması o ilçenin varlığına vurulmuş büyük bir darbe olur diye düşünüyoruz, kişisel kanaatimiz odur ki, işi kamu çalışanlarından alınıp siyasilerin eline bırakmak gibi bir şey olacak, buda siyasetin geleneğine ters bir durum olur. Bu konunun içeriği henüz bilinmiyor. Arkadaşlarımız ve bu konuyla direk ilgili olanlarla etraflıca tartışılır en doğrusu neyse ona karar verilir diye değerlendiriyoruz ifadesinde bulunmak istiyoruz.

İl genel meclis üyeleri İlçe özel idarelerinin kalkması halinde özellikle köy ve kırsal yerleşim yerlerinde yapılacak bütün çalışmalar, sekteye uğrar bu durum ise hem zaman, kaybı hem de yetki ve organizasyon karmaşasına neden olacaktır. Konunun içeriğini henüz bilmiyoruz konu komisyona havale edilmiştir. Komisyonda konunun içeriğinin ne olduğu ve akıbetinin ne olacağı belli olur.Şimdiden net bir şey söylemek peşin hükümlülük olur" ifadesinde bulundular.