İlk İletişim Profesörü Gülsüm Çalışır Oldu

29 Mart 2012 yılında İletişim Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Çalışır, 8 Temmuz 2022 tarihinde aynı fakültede  profesörlük kadrosuna atandı. Halen İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekte olan  Çalışır, Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in basın danışmanlığını da yapıyor.  

Gümüşhane Üniversitesinin ilk kadın profesörü olduğu için gururlu ve mutlu olduğunu belirten İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, duygularını gazetemize anlattı. Prof. Dr. Çalışır, “Çok onur ve gurur verici bir durum. 29 Mart 2012 yılında Yrd. Doç. olarak atandığım İletişim Fakültesi’nin ilk kadın profesörü ve tabi ki ilk profesörü olarak atanmaktan dolayı çok mutluyum. Hakikaten çok onur verici, gurur verici bir durum. Bu anlamda profesör atamamı gerçekleştiren değerli Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

10 yıldır Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev aldığını hatırlatan Prof. Dr. Çalışır, “10 yıllık süreçte çeşitli birimlerde görevler aldım. 2017 yılında doçent olduğumda Rektörümüz Sayın Halil İbrahim Zeybek tarafından Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevine getirildim. Aynı zamanda Fakültemizin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı’na atandım. Son 5 yıldır aynı görevleri yürütüyorum. Desteklerinden dolayı Rektör hocamızı da her zaman teşekkür ediyorum. Özellikle bir kadın olarak bu görevleri bana vermesi, benim için çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çalışır, “29 Mart 2012 yılında sektörden akademiye geçiş yaptım. Sektörde uzun yıllar basın halkla ilişkiler alanında görev yaptım ve bu işin sektör ayağını deneyimleyip gelmiş olmanın avantajlarını sıkça gördüm. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Öğrencilerim benim çocuklarım,  onlara bir şeyler vermeye çalışmak, onlarda bir farkındalık yaratmak oldukça önemli. Allah utandırmasın diyelim. Bundan sonraki yapacağımız işlerde de Allah nitelikli işlere imza atmayı nasip etsin” dedi.