Başkan Akçay Başbakan’la buluştu.

Gümüşhane’nin sorunları ve çözüm önerileri 9. Türk Ticaret Şurası’nda sundu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay ve Meclis Başkanı Sebahattin Uçar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılarak Gümüşhane’nin sorunlarını dile getirdi.

TOBB Konferans salonunda gerçekleştirilen 9.Ticaret ve Sanayi Şurası hakkında konuşan Başkan Akçay; ‘’Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizde yaptığımız toplantılar, istişareler ve ortak fikirler dâhilinde şehrimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşerek, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın geniş katılımı ile gerçekleşen şura da kendilerine sunduk” dedi.

Şurada konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise oda ve borsa başkanlarının ifade ettiği sorunları şuraya katılan bakanlarla birlikte büyük bir titizlikle not ettiklerine dikkat çekerek, “Bunların hepsine çözüm bulmak, ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler yolculuğunda en önemli paydaşlarından biri olan siz sanayi ve ticaret erbabının önünü açmak, yolunu aydınlatmak, 65. Hükümet olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

İşte Akçay’ın başbakana sunduğu Gümüşhane’nin 5 sorunu.

1– Gümüşhane fert başına milli gelir bakımından Türkiye ortalamasının altındadır.

2– Turizm sektöründen yeterli pay alamıyoruz.

3– Gümüşhane ilimizde kara yolu dışında ulaşım yoktur.

4– Teşvik sisteminden yeterli oranda istifade edemedik.

5– Küçük sanayi için işyerlerimiz yetersizdir.