Tarım’da usulsüzlük Köylere Hizmet Götürme Birliğine sıçradı

Yeşil Gümüşhane’mizin şirin ilçesi Kelkit’te yolsuzluğu yapanın, yanında kar kaldığı günümüzde artık yolsuzluk olaylarına halk olarak alıştık. Yolsuzlukların artık çok kolay aklandığı günümüzde, yolsuzluk ve usulsüzlük olayları ilçede haberlere dahi konu olmuyor. Tamamen siparişe dayalı haberler yapıldıgından, toplumda da bu tür olaylar artık kanıksanmaya başlandı". Diyerek son yolsuzluk iddiaları üzerine sonucu ne olursa olsun olayın üzerine gidip kamuoyunu bilgilendireceğiz diyen gazetemiz Gümüşhane ekspres, araştırmaya başladı.

Gümüşhane İl Genel Meclisinden düzenli olarak köylere yapılacak yatırımlar için belirli bütçeler ayrılır, aynı zamanda Özerk bir Birlik olan ve doğrudan Bakanlıktan da bütçe alarak. Köylere daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla kurulan Köylere Hizmet Götürme Birliğinde yaşanan usulsüzlük iddiaları çarpıcı boyutlarda. İddialara göre Köylere Hizmet Götürme Birliğine çiftçiye tohum desteği verilmesi için il özel idaresinden kaynak aktarılıyor.

Tarım müdürlüğünün koordinesinde tamamı çiftçiye verilmesi gereken desteğin bir kısmı çiftçiye tohum olarak verildikten sonra bir kısmı ise çiftçiden saklanarak yerel bir internet haber sitesinin sahibi olan İ.Y. Bahçe kurması için aktarıldığı iddialarında bulunan vatandaşlar, kurulan bahçeler de kaynak aktarımında bulunan kişinin gizli anlaşmalarla ortak olduğu ve bu bahçede çok zaman birlikte çapa yaptıklarına şahit olduk diyorlar.

 

Kamuoyunun yetkililerden açıklama beklemekte olduğu İddiaların doğru olup olmadığının sorusunu ilçe kaymakamı Sayın Naif Yavuz’a, yönelttiğimizde, bizim dönemimizde her hangi bir yolsuzluk söz konusu olamaz sizinde belirttiğiniz gibi 2 yıl önce biz burada çalışmıyordum. Ancak İddiaların bilgisinin kendisine de ulaştığını İddiaların hangi boyutta olduğu çok yönlü olarak araştırılıyor. Yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıkacak durumun değerlendirileceğini. Bu konuyla ilgili somut bir bilgi vermem şu anda mümkün değil. Ancak, iddialar tüm detaylarına kadar inceleniyor.” Halkımız müsterih olsun dedi…