Ünal Yılma'dan 28 Şubat açıklaması

Kelkit belediye başkanı Ünal Yılmaz FACEBOOK hesabından yayımladığı bir mesajda 28 Şubat darbesinin ülke ve millet üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler, 28 Şubat Post Modern darbesinin, 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve ülke ile milleti derinden yaralayan bir sürecin adıdır dedi.


Yılmaz, 28 Şubat'ın aynı zamanda, milletin kendisinin tehdit edildiği, İmam Hatiplerde okuyan gençlerin önünün kapatılarak üniversitelere alınmadığı, temel hak ve hürriyetlerinin gasp edildiği bir süreç olduğunu belirtmek isterim, Her ne kadar, '28 Şubat bin yıl sürecek' denilse bile, hakkın ve halkın kabul etmeyeceği bir sistem, düzen ve uygulamanın devam etmesinin mümkün olmayacağı düşüncesini bir kez daha hakim kıldı. Dedi.

Başkan Yılmaz, öyle ki milletimiz, bu alçak iddianın gerçekleşmeyeceğini her zaman yaptığı tercihlerle gösterdi. Yeni Türkiye, bugün hamdolsun ki, başörtülülerin baskı altında olduğu, fikir söylemenin imkansız görüldüğü o dönemleri geride bıraktı. Yeni Türkiye yolunda ülkemiz, vesayetin, cuntaların, paralel yapıların olmadığı, özgürlüklerin, milli iradenin hakimiyetinde bir Türkiye olmaya devam ediyor. İfadelerine yer verdi.