1 ilçe 2 belde için gözler Ankara'da

 

Kelkit, ilçesinde ki seçim sonuçları Gümüşhane  İl Seçim Kurluna oradan da YSK Ankara’ya taşınıyor.

 

Kelkit ve beldeleri İçin Gözler yüksek Seçim Kurulunda

Kelkit, Gümüşgöze ve Söğütlü beldemizdeki seçim sonuçları, ilçede yapılan yeniden sayımın ardından sonuç değişmeyince İl Seçim Kurulu’na taşındı.

 

Kelkit'te merkez ve belde belediye adayları ilçe seçim kuruluna yaptıkları itirazın kabul edilmesinden sonra oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti.

 

Sayım işlemini tamamlayarak kararını veren İlçe Seçim Kurulu seçim sonuçlarını tekrar  seçim sonuçlarında herhangi bir değişiklik olmadığına hükmetti.

 

İlçe Seçim Kurulu, ayrıca Kelkit belediyesi için ihtilaflı 146 oy pusulasını da inceleyerek pusulaların geçersiz olduğu kararına vararak itirazı reddetti.

 

İlçe Seçim Kurulu kararına tepki gösteren adaylar, itirazlarını İl Seçim Kurulu’na taşıdı.

MHP Gümüşgöze adayı gazetemize yaptığı açıklamada, ilçe seçim kurulunun kararına itiraz için İl Seçim Kurulu’na başvuruda bulunduklarını burada da sonuç alınmaz ise Ankara’ya yüksek seçim kuruluna konuyu taşıyacaklarını belirtti,  Gümüşgöze belediye başkan adayı Mehmet Zeyrek “Seçimlerde kullanılmaması gereken 7 Hükümlü 10’da zihinsel engelli oyu var.  Oysaki rakiple bizim aramızda sadece 4 oy farkı var.

 

Adaletin tecellisi için Yüksek seçim kurulunun vereceği kararı bekleyeceğiz ifadesinde bulundu.