Kelkit Belediye İtfaiyesinden Yangın Tatbikatı

Kelkit Belediyesi İtfaiye Amirliği koordinesinde Kelkit Muammer ve Enver Şahin Anadolu Lisesi personeli ve öğrencilerine yönelik eğitsel amaçlı yangın tatbikatı yapıldı.

Kelkit belediyesi itfaiye amiri Yunus Topuz’unda hazır bulunduğu etkinlikte farkındalık oluşturmak yangın tatbikatı yaparak, teorik ve pratik bilgiler verildi.
Herhangi bir yangın durumunda nasıl hareket edecekleri, yangın sırasında alınacak önlemleri, yangına neden olabilecek durumları, yangın söndürme tüplerini nasıl kullanacakları ve binayı nasıl tahliye edecekleri itfaiye amirliği tarafından anlatıldı.


“Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin verilmesi çok önemli”

Yangın öncesi almamız gereken tedbirleri, yangın anında ve yangın sonrasında yaptığımız bütün planlamaları çevremizdeki insanlarla paylaştığımız zaman birtakım olayların önüne geçmiş oluyoruz, yangın birçok sebepten dolayı çıkabilir, Bu yangınların çoğunluğu insan kaynaklı nedenlerden meydana geliyor. Tehlikeleri önceden fark edip gerekli tedbirleri aldığımız zaman büyük bir felaketin önüne geçmiş oluyoruz.

Kelkit Belediyesi olarak ilk yardım, yangına müdahale ve doğal afetlerde neler yapılması gerektiği konularında eğitim çalışmalarına devam edeceği açıklandı.