İyilik Ağacı Kale’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Gençlerin İyilik Ağacı Projesi’ kapsamında çalışmalarını sürdüren Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi, minik yürekler paylaşarak mutluluğun resmini çizmeye bu kez Kale köyünde devam etti.

Proje kapsamında faaliyetlerine devam Gençlik Merkezi, bu kez de Kale Köyü İlkokulu öğrencilerinin küçük yüreklerine dokundu. Karikatür ve mizah eğitimine gelen ortaokul öğrencileri hem çok sevdikleri eşyaları hem de kendi imkânlarıyla harçlıklarını biriktirerek temin ettikleri çanta, kırtasiye malzemesi, çikolata ve şapkadan oluşan hediye paketlerini Kale köyü İlkokulunda okuyan çocuklara verdi.

Yapılan etkinlik ile ilgili bilgiler veren Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, bakanlığın projesi kapsamında iyilik ağacını büyütmeye çalıştıklarını belirterek, “Köy okullarındaki çocuklarımıza yine çocuklarımızın kendi imkânlarıyla harçlıklarını biriktirerek aldıkları hediyeleri getirdik. Burada önemli olan küçük büyük herkesin yüreklerine sıcak bir dokunuşta bulunmaktır. Çocuklarımızın yanı sıra projenin yürütücüleri olan gençlerimize; iyilik yapmanın, başkasını mutlu etmek için yaşamanın insana verdiği huzur duygusunu htirmek istedik. Biz köylerde olsun şehirlerde olsun küçük kardeşlerimizi asla unutmadığımızı, her zaman yanlarında olduğumuzu göstermeye gayret ediyoruz” dedi.

Bu tür faaliyetlere devam edeceklerinin altını çizen Cebel, “Bugün Kale Köyü İlkokulundayız. 1,2,3 ve 4’üncü sınıflarda eğitim öğretim gören çocuklarımıza ulaştık. Onların minik yüreklerine iyilik ağacımızın tohumlarını ektik. İyilik duygusunu “paylaşmayı” gençlerimiz vasıtasıyla onlara da bulaştırdık, okulun bahçesinde mizah karikatür öğrencileri köy okulundaki çocuklarla mendil kapmaca, seksek oyunu, futbol gibi çeşitli oyunlar oynadı” diye konuştu.

Köy okuluna giden çocuklardan Kevser ve Cansu Zehra da bu etkinliğin kendilerini çok heyecanlandıklarını ve bu etkinlikle çok mutlu olduklarını dile getirdiler.