Kaymakam Aydın'a Stat Teşekkürü

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden Kelkit ilçe standına getirilerek düzenlenen yarışmaya katılan 300 civarında köpeğin yarıştığı ilçe stadının yarışma için tahsis edilmesine tepki gösteren bazı çevrelere ilçe halkından büyük tepki geldi. 


Kelkit kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı ilçe stadyum’unu, Uluslararası Avrasya Köpek Irkları ve Sokak Köpeklerini Koruma Geliştirme Federasyonu (AVKIF) tarafından WAD Türkiye Şampiyonası Türk Çoban, Bekçi, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışmasına tahsis etmesinden daha doğal ne olabilir diyen vatandaşlar ilçe Kaymakamı Aziz Onur Aydın’a büyük destek verdiler.

Eleştirileri önemsemiyorum diyen Kelkit ilçe kaymakamı Aziz Onur Aydın,”yarışmanın yapılması ve yer tahsisi için ilgili arkadaşlar bize geldiler kaymakam bey biz 81 ilde köpek yarışmaları yapıyoruz ama istiyoruz ki ilçemiz Kelkit’te de yapılsın dediler.  Bizde olur neden olmasın dedik, ilçede bir ilkin yapılmasına onay verdik.


Onlarca çocuğun izlediği ve çok mutlu olduklarını gözlemlediğimiz çocukların mutlu olması için bir stat değil yüzlerce stat kurban olsun. Bu yarışmada gördük ki çocuklarımız sevimli dostlarımızla güzel bir hava eşliğinde bir biriyle kıyasıya yarıştılar. Sevimli dostlarımızı ve sahiplerini ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. Önümüzdeki aylarda yine aynı statta daha geniş kapsamlı yarışma düzenlenecektir” dedi.