Kaymakamlık asansörü vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor

Kelkit Kaymakamlık binasının asansörü yaklaşık bir yılı aşkın zamandır arızalı ve çalıştırılmıyor. Arızalı ve çalıştırılmayan asansör yaşlı ve engelli vatandaşları merdiveni kullanmak zorunda bırakıyor.

Mağdur edilen kurum çalışanı ve bazı vatandaşlar asansörlerin biran önce işlevini yerine getirmesi için yetkililerden yardım beklerken asansör konusunu başbakanlık hattı BİMER’i arayarak mağduriyetlerini bildirmelerine rağmen bir arpa boyu ilerleme sağlamadıklarından yakınıyorlar.

 
Kaymakamlık asansörünün mağdurlarından 85 yaşındaki Osman Özbir ile Miyase Özbir 86 isimli şahıslar bozulan asansör yüzünden merdivenleri kullanırken, bizatihi bizimde şahit olduğumuz gibi yaşlıların merdivenlerden çıkmak ve inmekte zorlandığı görüldü.

Diğer taraftan arızası giderilmeyen asansöre tepki gösteren vatandaşlar bu Ramazan günü asansörün bozukluğunu gidermeyenler vicdanen rahatlarımı? Diyerek sesleniyorlar acaba bundan daha önemli ne işleri olabilir ki bizi 4 katlı binaya sürekli birilerinin yardımı ile çıkmak zorunda bırakıyorlar. İlçe kaymakamına da seslenen vatandaşlar kaymakamlık bahçesinde aydınlatma lambası ve direkleri teker teker kırılarak yok oluyor. Acaba bununda mı çaresi yoktur? diyorlar.