Kelkit Belediyesinden kandil simidi ikramı

Kelkit Belediyesi Regaip Kandili'ne eriştiğimiz  mübarek gecede ilçedeki tüm Camilerimizde Mevlid-i Şerif okutarak cemaat’e kandil simidi ikram etti.

Üç ayların müjdeleyicisi olan Regaib Kandili vesilesiyle ilçe halkı camilere akın ederken, Kelkit Belediyesi her kandilde olduğu gibi bu yılda Regaib Kandilinde de geleneği bozmadı.

 

Kelkit Belediyesi çalışanları tarafından yatsı namazı sonrasında cami çıkışında içerisinde kandil simidi olan kandil paketi ikram ederek vatandaşların kandilini kutladılar. Vatandaşlar da yapılan ikramdan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Aziz Nas’a teşekkür ettiler.

Kelkit Belediyesi olarak mübarek gün ve gecelerde ikram geleneğini sürdürdüklerini ifade eden Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas,“Bir Regaib Kandili’ne daha ulaşmaktan ve bu kandilde de ikram geleneğini sürdürüp vatandaşlarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktayız, “Kandiller birlik ve beraberliğimize vesile oluyor,”ifadesinde bulundu.

 

 

Başkan Nas açıklamasının devamında; bu kutlu zaman dilimi vesilesiyle bütün dünya ve İslam coğrafyasında sulh ve sükunetin hakim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz, Kelkit Belediyesi olarak mübarek gün ve gecelerde vatandaşlarımıza ikram geleneğimizi sürdürüyoruz. Regaip Kandili dolayısıyla bizler de vatandaşlarımıza kandil simidi ikram ettik. Cenab-ı Allah kabul etsin. Bu gibi kutsal zaman dilimlerini birlik ve beraberliğimize vesile kılsın” dedi.