Kelkit’e bağlı Aksöğüt köyünde hayvan hırsızlığı yapıldı.

Edinilen bilgiye göre H.Altay isimli şahısa ait kapısı arkadan kilitli olan ahıra çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 22:00 sıralarında pencereyi kırarak içeri giren hırsız kapıyı arkadan açarak simental marka bir adet 300 kilo ağırlığındaki erkek danayı ahırdan çalmıştır.

Yapılan araştırmaya göre ahırdan çalınan hayvan yürütülerek Kelkit merkez mezarlığına kadar götürülüp burada yaklaşık 2 saat bekletildikten sonra plakası belirlenemeyen bir ticari kamyonet hayvanın bekletildiği yere getirilerek şoförle birlikte 2 kişi olan hırsızlar çaldıkları hayvanı götürmüşler.

Yapılan değerlendirmeye göre hayvanı götüren araç hangi yöne giderse gitsin şehrin gözü kulağı olan mobese kamaralar tarafından yakalanacağını iddia eden vatandaşlar. Güvenlik güçlerinin yetersiz ve duyarsız olduğundan yakınmaktadırlar.

Diğer taraftan görüştüğümüz çok sayıda vatandaş hırsızların ilçenin geçim kaynağı olan hayvanlarına zarar vermesiyle birlikte çok rahatsız olacağı ve bu hırsızların biran önce yakalanması gerektiğini söylüyorlar.