KELKİT'E YAKIŞMAYAN “KİLİSE BURNU” İSMİ DEĞİŞTİRİLMELİ!!

Kelkit ilçemiz İnönü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir tepeye kilise burnu denmektedir.

Söz konusu tepenin ismi inancımız ve kültürümüze aykırı bir isim olmasından dolayı bu tepenin ( bölgenin ) ismi ilçemiz Kelkit belediyesi belediye meclis kararıyla değiştirilerek güncellenmesini İsteyen bölge sakini hemşehrilerimiz gazetemiz Gümüşhane ekspres aracılığıyla ilgili ve bölge sakinlerine duyurmamızı istemektedir.

Bölgenin isminin kilise olarak telaffuz edilmesi nedeniyle insanlar tarafından tepki görüyor. İkamet adresleri üzerinde kilise olarak görünen vatandaşların büyük bir bölümü söylemekte zorlandıkları ismin değişmesini istiyor.

Vatandaşlar ilçe müdürlüğünde kayıt yaptıracak kişi oturduğu yeri telafuz edemiyor. Evinde misafir ağırlayacak, adres tarif edemiyor. Acil ambulans, itfaiye, polis çağıracak derdini anlatamıyor. İnsanlar artık bu trajikomik durumdan rahatsız olmaya başladı.

Vatandaşlar sözlerinin devamında Kendi değerlerimizi bölge, cadde ve sokaklarda yaşatmak varken, söyleyemediğimiz bir ismi kullanıyoruz. Millileşmenin ön plana çıktığı günlerde bizler, bölge sakinleri olarak söz konusu ismi değişerek 15 Temmuz Şehitleri, Çay burnu. Çay yolu veya uygun görünen herhangi bir anlamlı isimle değiştirilmesi istenmektedir.