Kelkit'in Hayri'si Hakka Yürüdü

Aşut Köyü sakinlerinden ilçemiz Kelkit’in en garip en Mahzun en Naif huylu en Şatir Ağrube kişisi olan,  Allah tan başka kimsesi olmayan Aşut’lu Arir Hayri emmi Hakkın Rahmetine yürüdü..

 

İlçemiz Kelkit’te yediden yetmişe herkesin sevip, saydığı ve gönlünde yer verdiği Arir Hayri Macit'in  Cenazesi Cumartesi günü Aşut köyün'de ikindi Namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Köy kabristanlığında  toprağa verildi.

Arir Hayri emmi’nin cenaze namazına birkaç köylüsü katılır diye düşünüldüğü anda ilçenin Şehrül-Emin’i Ünal Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehrül-Emin Ünal Yılmaz Arir Hayri’nin cenazesi kabristanlığa doğru yola çıktığında peşinden Rabbim mekanını cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin,Mekanı’nı Cennet olur inşallah, diyerek duygularını dile getirdi.

 

İlçenin Müftüsü Selim Şahin ise FACEBOOK hesabından Rabbim mekanını cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin.

Bir garip öldü diyeler
Üç gün sonra duyalar
Soğuk su ile yuyalar
Söyle garip bencileyin.

Kelkit’in sevilen yüzü, derviş, gönül adamı, Allah dostu Hayri Abimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Sabah erkenden kalkarak cadde sokak gezip gönülden Allah deyişiyle gök kubbe de bıraktığı hoş sada ile kalacak hafızalarda diye yazarak okurlarıyla paylaştı.