Kelkit itfaiyesinden yangın tatbikatı

Kelkit Belediyesine bağlı İtfaiye amirliği ilçede faaliyet yürüten kurum ve kuruluşlara yönelik eğitimsel yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

 

 

Kelkit Belediye İtfaiye Müdürlüğü, yangın, doğal afet ve kurtarma hizmetlerini 7 gün 24 saat esasına göre sürdürürken, diğer taraftan da kamu, kurum ve kuruluşları ile özel sektörler de yangın eğitim tatbikatlarına devam ediyor.

 

Belediye İtfaiye Müdürlüğü tatbikatlar kapsamında Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü, Kelkit, Şiran ve Köse 112 çalışanlarına yönelik yangın esnasında müdahale şekilleri ile ilgili teorik ve pratik eğitim verildi. Yangın çeşitleri ve müdahale şekilleri ile kullanılabilecek malzemeler hakkında itfaiye personeli tarafından bilgiler aktarılırken, yangın tüpleri ile müdahale şekilleri pratik olarak gösterildi.

 

Kelkit İtfaiyesi tanıtım amaçlı yaptığı çalışmaları Ülker Ve Kemalettin Başar Anaokulu öğrencilerine yönelikte itfaiye mesleğini tanıtımı, yangın halinde yapılması gerekenler ve deprem anında yapılması gerekenler konulu eğitim verdi.

 

İtfaiye ekipleri “Minik yavrularımıza bu eğitimi eğlenceli bir zaman dilimine dönüştürerek, hafızalarında yangına ve risklerine karşı bilinç aşılamış olduk “dediler.