Kelkit Kaymakamı Aydın Çiftçilere Bereket Diledi

Kelkit İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından ÇKS belgesi olan çiftçilere 50 oranında hibe destekli tohum dağıtımı yapıldı. Kelkit tarım kredi kooperatifi depolarından dağıtımı gerçekleşen tohuma çok sayıda müracaat yapıldı.

Müracaat eden 750 kişiden oluşan ÇKS belgesi var olan çiftiler 50 si hibe 100 ton buğday,70’i hibeli 30 ton arpa ve 20 ton yulaf tan oluşan tohum gerçekleştirildi.  Toplamda 150 ton dağıtımı gerçekleşen tohum sonrası gazetemiz Gümüşhane Ekspres’e konuşan Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın” imkânlar ölçüsünde tarım müdürlüğümüz tarafından çiftçilere tohum desteği yapıldı. Yapılan desteğin her ne kadar yeterli olmadığını değerlendirmiş olsak ta ilçemizde yaşayan vatandaşların en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu göz önünde tuttuğumuzda yapılan desteğin önemini açıkça görüyoruz. 

Dolaysıyla ilçemizin ekonomik yükselişine çiftçilerimizin desteği çok büyüktür. En ufak kıtlıkta o arabalar ve apartmanlar kimseye fayda sağlamayacaktır. Tarımsal girdiler ilçemizin en önemli dayanağıdır. Her zaman elleri bereket kokan çiftçilerimizin yanında olduk. Bundan böylede olmaya devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize verimli ve bereketli hasat diliyorum “dedi.